Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har till och med den 31 januari 2021 möjlighet att söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen.
 
Idag får idrottsföreningar i Västra Götaland besked om kompensationsstöd för perioden juli-september. Totalt handlar det om 19,9 miljoner kronor i krisstöd fördelat på 386 föreningar.
 
Barn och ungdomar måste få fortsatt möjlighet att träna under vintern. Det är helt avgörande för ungas fysiska och psykiska hälsa. Därför måste det klargöras att den normerande delen om åtta personer inte gäller barns och ungdomars träning.
 
Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbseminarier där du som förening får lära dig mer om vad ni behöver tänka på i rollen som arbetsgivare samt vad som gäller för att lämna kontrolluppgifter.
 
554 miljoner betalas ut i kompensationsstöd till över 2300 idrottsföreningar och till större evenemang. Pengarna börjar betalas ut på måndag den 23 november.
 
Regeringen meddelade under måndagen (16/11) att de föreslår ett tak på max åtta personer vid allmänna sammankomster för att minska smittspridningen av covid-19. De nya restriktionerna förväntas träda i kraft den 24 november.
 
Från och med 1 juli ska alla aktiviteter som ska vara med i LOK-stödsansökan registreras digitalt. Med det menas att ni vid ansökan som ska skickas in senast den 25 februari 2021 inte kan skriva in manuella siffror som ni kanske har gjort tidigare.
 
I kväll är det premiär för den tredje säsongen av Utbildningsradions dokumentärserie Idrottens himmel och helvete. Det första av sex program i serien handlar om idrott och kriminalitet.
 
Riksidrottsförbundet bedömer att behovet av ekonomiskt statligt stöd under 2021 kommer att vara minst 2 miljarder kronor, 500 miljoner per kvartal eller mer, om pandemin blir långvarig och krisen ännu djupare.
 
Ytterby IS tar hjälp av Röda Korset och RF-SISU Västra Götaland i arbetet med att skapa en trygg idrottsmiljö.
 
Folkhälsomyndigheten har idag skärpt restriktionerna för att minska spridningen av coronaviruset. För idrotten i Västra Götaland gäller det att avstå från att delta på idrottsträningar, matcher och tävlingar.
 
Street Games Academy är modellen som RF-SISU Västra Götaland tillsammans med Göteborgs universitet, Chalmers och lokala idrottsföreningar i Göteborg under det senaste året framgångsrikt arbetat med.
 
Regeringen har beslutat ge idrotten undantag att höja gränsen för publik – på ett smittsäkert sätt – till 300 personer. Undantaget gäller från den 1 november.
 
I fredags genomfördes konferensen Move Beyond 2020 - inspiration, inkludering och gränsöverskridande samverkan i föreningslivet med ett 70-tal deltagare digitalt och fysiskt på plats.
 
Behöver ni funktionärer till er förening? Då kan NyResurs vara något för er. NyResurs jobbar med funktionärsutbildningar och målet är att integrera personer med funktionsnedsättning som funktionärer i olika idrotter.
 
12

Postadress:
Stannums Sportryttare - Ridsport
Smeras väg 10
44371 Gråbo

Kontakt:
Tel: 0739425726
E-post: stannumssrf@gmail.com

Se all info