Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvRF


Domarna lovordade hans spann och själv var Fredrik Persson mer än nöjd med lördagens maratonprov på VM i Pratoni del Vivaro. -Det bästa är att hästarna håller den standarden som vi trodde, säger han.
 
Efter avslutade kval står det nu klart att det blir svenskt i samtliga finaler på söndagen vid unghäst-VM i hoppning på Zangersheide, Belgien.
 
Med anledning av medias rapportering om allvarliga brister i arbetsmiljön för hästskötare vill vi åter uppmärksamma såväl arbetstagare som arbetsgivare på vad som gäller. Alla hästskötare ska ha skälig lön, goda arbetsvillkor och en bra arbetsmilj...
 
Henrik von Eckermann fick en superstart på helgen när han tillsammans med Iliana vann fredagens 1,55-hoppning på Governons Island vid New Yorks GCT. Och det var en dag då svenskarna levererade felfria ritter på löpande band.
 
Nu är de ekipage uttagna som kommer att representera Sverige på Unghäst-VM i fälttävlan som avgörs i Le Lion d’Angers, Frankrike den 20-23 oktober.
 
Det blir en riktig publikfest och stort guldfirande under Sweden International Horse Show 24-27 november. Nu är det klart att hela VM-laget i hoppning kommer till Friends Arena. Sport i världsklass utlovas och hyllningar av VM-hjältarna på...
 
Sverige har tackat ja till plats i den prestigefyllda säsongsavslutningen – och det är formstarka tjejer som representerar regerande världsmästarnationen. – De har visat bra form och är taggade på uppgiften, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.
 
Tillsammans med Fasco, Hertog Jan, Judson och Kermit slutade Fredrik Persson på finfina 49,98 straffpoäng – och ligger på fjärde plats efter fyrspannens första dressyrdag på VM i Pratoni del Vivaro.
 
Åtta nya ryttare tar plats i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram ATG Talang. En av dem är hoppryttaren Kajsa Björe. - Det är en stor glädje och lättnad att komma med, det finns så mycket att utveckla och lära sig, säger hon.
 
Det internationella förbundet FEI har godkänt tillfälliga undantag från sina veterinära regler rörande hästinfluensa till följd av vaccinbrist i Europa. Detta gäller från 1 oktober 2022 till 1 april 2023.
 
Nu ska världens bästa fyrspannskuskar göra upp om VM-titeln. Fredrik Persson är på plats i italienska Pratoni del Vivaro – och inte med vilka hästar som helst. - Jag har aldrig haft ett bättre spann, det ändrade på allt, säger han.
 
27 september-2 oktober avgörs ungdoms-EM i distansritt i Vic, Spanien. För första gången på flera år kan Sverige skicka ett fullt lag till mästerskapet.
 
Genom Ridsportens Trygghetspris vill vi uppmärksamma och hylla unga ledare som bidrar till en ännu tryggare ridsport. Vem/vilka tycker du ska få priset?
 
Voltigören Ella Filippa Velander är en av 50 idrottare som får Riksidrottsförbundets Elitidrottsstipendium 2022-2023.
 
VM i fälttävlan är avslutat och det svenska laget slutade på sjätte plats. Därmed är det klart med en svensk OS-plats till Paris 2024.
 
12

Postadress:
Stannums Sportryttare - Ridsport
Smeras väg 10
44371 Gråbo

Kontakt:
Tel: 0739425726
E-post: stannumssrf@gmail.co...

Se all info